Kategorijos
Uncategorized

Indukcinis puodas. Nuomonės ir apžvalgos 2021 m. Vasario mėn

Šiuo metu indukcinės kaitlentės yra labai populiarios ir tampa įdomia tradicinės dujinės viryklės alternatyva. Tačiau, norėdami ant jų gaminti maistą, turėtumėte turėti specialius indukcinius puodus. Norime pristatyti geriausius šio tipo patiekalus, kad galėtumėte paruošti skanius ir aromatingus patiekalus. Savo reitingui pasirinkome modelius, kuriais vartotojai labiausiai pasitiki. Jis atėjo pirmas „Tefal Duetto 10EL A75SC84“, itin elegantiškas rinkinys, kuris tikrai pradžiugins visus maisto gaminimo mėgėjus. Indai turi nešildančias rankenas ir yra pagaminti iš deformacijoms atsparių medžiagų. Negana to, rinkinyje yra net 4 puodai ir puodas. Jie visi turi skirtingą skersmenį ir tinka skirtingoms virimo zonoms. Savo ruožtu antroji vieta priklauso produktui „Kinghoff KH-3322“. Tai didelės talpos modelis, kuriame jūs, be abejo, paruošite vakarienę visai šeimai. Jis buvo pagamintas iš patvarios medžiagos, todėl gali jus lydėti ilgą laiką. Pateiktas puodas veikia taip pat efektyviai kaip elektrinis garlaivis.

palyginimo lentelė

Privalumai

Trūkumai

Santrauka

Pasiūlymai

Kokius indukcinius puodus pirkti?

Pirkinių vadovas

Jūs tikrai gerai žinote, kad indukcinės viryklės veikia tik su griežtai apibrėžtu puodų tipu. Šis faktas paprastai yra vienas iš svarbiausių argumentų prieš įsigyjant naujausia technologija pagrįstą plokštelę. Bijodami papildomų išlaidų atsisakome indukcijos patogumo, funkcionalumo ir saugumo. Šiame straipsnyje mes stengsimės jus įtikinti, kad naujų virtuvės reikmenų pirkimas nebūtinai turi būti susijęs su didele kaina.

Laikydamiesi kelių patarimų pamatysite, kad sprendimas, kuriuos indukcinius puodus pasirinkti, neturi būti sunkus ir brangus. Taigi atkreipkime dėmesį į keletą svarbių savybių.

Apačia – kokie geriausi indukciniai puodai?

Renkantis naują indų rinkinį virimui indukcinėje viryklėje, ypatingą dėmesį atkreipkite į jo dugną. Nes tai yra visa šio tipo laivų darbo paslaptis. Visų pirma, jis turi parodyti feromagnetines savybes. Tai reiškia, kad pagrindas sugeba pritraukti magnetą. Jei norite patikrinti, ar pasirinktas rinkinys bus 100% suderinamas su indukcine virykle, apsipirkdami pasiimkite mažą magnetuką. Tačiau dėkite ne ant šonų ar dangčio, o ant dugno. Jei bus teigiamas poveikis – jūsų pasirinkimas tikrai bus teisingas.

Dugno storis

Be feromagnetinių savybių, indukcinių puodų dugnas turėtų būti tinkamo storio. Žinoma, labai plonas pagrindas, pritraukiantis magnetą, kaitins maistą, tačiau gaminti maistą bus kur kas mažiau malonu. Šio tipo dugnas indukcijos įtakoje lenkiasi ir deformuojasi, todėl jis vis mažiau prilimpa prie plokštės. Žalos rezultatas yra nevienodas šilumos pasiskirstymas, kuris prailgina patiekalų ruošimo procesą. Be to, aprašytas trūkumas turi įtakos orkaitės veikimo triukšmo lygiui. Jei indai nėra prigludę prie viryklės, prietaisas pradeda šaudyti ir girgždėti, o tai gali sukelti stresą ir susierzinti vartotojus.

Dėl minėtų priežasčių daugelis vartotojų teigia, kad optimaliausias dugno storis svyruoja nuo 5 mm iki 10 mm. Žinoma, kai pirmą kartą naudosite įrangą, jums bus gana sunku įvertinti geriausią puodo kaitinimo intensyvumo lygį. Laikas, kurį reikia užvirinti indukcinėje viryklėje, labai skiriasi nuo įprastos kaitlentės ar dujų. Tačiau esame įsitikinę, kad per kelias dienas nuo naujo pirkinio panaudojimo galėsite laisvai naudotis temperatūros skale.

Apatinė konstrukcija

Indukciniai puodai taip pat turi skirtingą dugno konstrukciją. Kartais jie susideda iš vienos skilties, kuri sudaro storą pagrindą. Tačiau dažniau šios rūšies patiekalai turi daugiasluoksnį pagrindą (nuo 3 iki 6 sluoksnių), kiekvienas iš jų atlieka skirtingą vaidmenį. Praktiškiausias dugno tipas turi trišalę struktūrą. Pirmasis sluoksnis yra feromagnetinė danga, perduodanti šilumos energiją į puodo vidų.

Kitas yra aliuminio lydinys, kurio didžiausias privalumas yra galimybė ilgai palaikyti temperatūrą, kurios dėka jūsų puodai šildys maistą net ir išjungę kaitlentę. Paskutinis sluoksnis pagamintas iš tos pačios medžiagos kaip ir likusi keptuvės dalis arba padengta anti-burno danga.

Medžiaga

Atsižvelgiant į tai, kad rinkoje yra keletas medžiagų rūšių, kurios naudojamos puodams gaminti, jas palyginti nėra sunku. Indai iš aukštos kokybės plieno, atrodo, yra vienas iš elegantiškiausių variantų. Be to, šioje kategorijoje pagamintas maistas išlaiko didžiausią maistinę vertę ir įgauna teisingą konsistenciją. Be to, mes galime lengvai palikti produktus tiesiai į indą. Dėl optimalaus svorio jis tinka tiek profesionaliai virtuvei, tiek namams, kur visada bus laukiami lengvi puodai. Plienas yra labai jautrus lenkimui, todėl jis yra įvairių formų. Deja, jei esate margų spalvų ar raštų mėgėjas, ši medžiaga tikrai neatitiks jūsų lūkesčių. Indai yra dviejų variantų: blizgūs ir matiniai, jie visada gaminami pilkos spalvos atspalviais. Vienas iš didžiausių plieninių puodų trūkumų yra polinkis deginti maistą. Todėl pabandykite pasirinkti modelius su specialia, anti-degimo danga.

Kita gana populiari vazonų gamybos medžiaga yra ketaus. Jei esate pasirengęs užmerkti akis dėl kai kurių trūkumų, tokio tipo puodai jums tikrai tarnaus daugelį metų. Didžiausi ketaus trūkumai yra jo svoris (kiekvienas rinkinio elementas yra labai sunkus) ir jautrumas korozijai. Dėl šios priežasties turite nepamiršti dažnai ją prižiūrėti. Negalima gaminti rūgščių patiekalų tokio tipo induose, nes jie gali pakenkti paviršiaus struktūrai. Be to, nerekomenduojama jame laikyti maisto, nes akyta medžiaga lengvai sugeria kvapą ir ilgai jį išlaiko. Laimei, jei indą plausi iškart po valgio paruošimo, puodai bus švarūs ir gaivūs per trumpą laiką. Tačiau nepamirškite kruopščiai išdžiovinti bet kurio elemento, kai jie sušlapo, kitaip vietovė gali rūdyti.

Paskutinė medžiaga, kurią taip pat dažnai renkasi vartotojai, yra aliuminis. Tai yra lengviausias puodas ir labai gerai praleidžia šilumą. Todėl kepimo procesas yra daug trumpesnis. Deja, aliuminis turi tendenciją tamsėti, todėl jūsų indai atrodys pažeisti per trumpą laiką.

Dydis

Kai reikia gaminti maistą ant įprastos dujinės ar elektrinės viryklės, puodų dydis neturi reikšmės. Tačiau indukcinių viryklių atveju maži indai gali būti nesuderinami su jūsų prietaiso modeliu. Atminkite, kad puodo dugno skersmuo neturėtų būti mažesnis nei pusė degiklio skersmens. Priešingu atveju 12–20 cm atstumu nuo įrangos atsiras žmogaus organizmui pavojinga elektromagnetinė spinduliuotė. Tai ypač pavojinga žmonėms, turintiems, pavyzdžiui, širdies stimuliatorių.

Tiesa, šiuolaikiniai prietaisai įsijungia tik pajutę reikiamo dydžio puodą. Tačiau tai nėra taisyklė, todėl pabandykite išsirinkti geriausius indukcinius puodus pagal dydį pagal atskirų vietų kaitlentės plotį.

Tipai

Šiais laikais rinkoje galime rasti įvairių tipų indukcinių puodų, kurie sėkmingai pakeičia įprastus indus. Gamintojai deda visas pastangas, kad jų produktai būtų aukščiausios kokybės, o tai leis greitai paruošti sveikus patiekalus. Be klasikinės bet kokio skersmens puodų formos, taip pat rasite keptuves, virdulius ir didelius kepimo indus.

Asortimente yra grotelės, blynams kepti skirti dalykėliai ar kiti naudingi indai, kuriuos galite naudoti gamindami maistą. Šiais laikais nėra problema pirkti net geros kokybės greitpuodį ar garų viryklę.

Indukciniai puodai geromis kainomis

Indukciniai puodai yra šiek tiek brangesnis maisto gaminimo priedų variantas. Atskiri daiktai gali būti gana brangūs, todėl daugelis vartotojų rekomenduoja rinktis indus, parduodamus rinkiniais. Paprasčiausią 7 elementų rinkinį galima įsigyti už mažiau nei 100 PLN. Tačiau jei ieškote aukščiausios lentynos produktų, turite būti pasirengę išleisti iki 2500 PLN.

Geriausi indukciniai puodai 2021 m

Indukcinės viryklės tapo labai populiarios ne tik dėl savo patrauklios išvaizdos, bet ir dėl energijos vartojimo efektyvumo. Tačiau reikia atsiminti, kad tokios kaitlentės veikia kitu principu nei elektriniai ar dujiniai modeliai. Dėl šios priežasties ant jų gali būti naudojami tik specialūs indai, generuojantys elektromagnetinį lauką. Šiame reitinge pristatome puodus, kuriuos galima naudoti indukcinėse viryklėse.

Mūsų rekomendacijos

„Tefal Duetto 10EL A75SC84“

„Tefal“ gaminamas „Duetto Easy & Smart“ yra elegantiškas puodų rinkinys, pagamintas iš aukščiausios kokybės nerūdijančio plieno. Kiekvienas elementas turi storą kapsulės dugną, kad šiluma pasiskirstytų tolygiai. Produktas yra atsparus deformacijoms ir turi ergonomiškas, nešildančias rankenas.

Vazonus taip pat galima naudoti orkaitėje (iki 260 laipsnių C be dangčio ir iki 220 laipsnių su dangčiu). Rinkinyje yra: puodas – 16 cm skersmens ir 1,2 l talpos, taip pat keturi puodai. Tarp jų rasite 18 cm skersmens ir 1,9 l talpos modelį; 20 cm skersmens ir 2,7 l talpos; 24 cm skersmens ir 4,7 l talpos, 22 cm skersmens ir …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *